Lotto Soudal-CEO legt uit wat een eventuele transfer van Greg Van Avermaet bemoeilijkte

Redactie
| 1 reacties
Lotto Soudal-CEO legt uit wat een eventuele transfer van Greg Van Avermaet bemoeilijkte
Foto: © photonews

Ondertussen is het zeker waar de toekomst van Greg Van Avermaet ligt. De BMC-renner heeft voor drie seizoenen getekend bij de Poolse opvolger CCC. Nochtans toonde ook zijn ex-team Lotto Soudal interesse in de Waaslander.

CEO van Lotto Soudal, Paul De Geyter, was in het verleden nog de makelaar van Greg Van Avermaet. De Geyter hoopte dan ook zijn voormalige renner binnen te halen bij Lotto Soudal. Enige probleem: op financieel vlak was dat moeilijk geweest.

"Mocht ik vorig jaar op 1 september met een leeg blad hebben kunnen beginnen, dan was dat wel mogelijk geweest", vertelt De Geyter in HNB. "Alleen: toen ik hier toekwam, lagen er nog flink wat jongens onder contract. Dat beperkt je mogelijkheden."

Benoot of Wellens

Bovendien had de komst van de olympische kampioen ook een negatieve impact gehad op één van de andere kopmannen van de ploeg. "Van Avermaet aantrekken heeft ook gevolgen. Ik zal niet spreken van een one trick pony, maar toch… Naast Van Avermaet zou het dan Wellens óf ­Benoot geweest zijn. Niet: Wellens én Benoot."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties