Patrick Lefevere laat zich uit over overstap van Remco Evenepoel: "Dat brengt ook verantwoordelijkheid met zich mee"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 10 reacties
Patrick Lefevere laat zich uit over overstap van Remco Evenepoel: "Dat brengt ook verantwoordelijkheid met zich mee"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De overstap van Remco Evenepoel ging plots in een stroomversnelling. Team Sky kwam plots met een knotsgek bod, Quick-Step reageerde door het 18-jarige talent een jaar vroeger dan voorzien naar de profs over te hevelen. Patrick Lefevere is een tevreden man.

Het contact tussen beide partijen was er al even. "Zijn vader is een voormalige prof en we hebben al contact sinds vorig jaar om zo zijn resultaten en progressie goed te volgen", vertelt Patrick Lefevere over de overstap van het supertalent. "De familie vertrouwt ons en mij, wat me erg blij maakt, maar dat brengt ook verantwoordelijkheid met zich mee. We moeten hem helpen ontdekken wat wielrennen bij de profs inhoudt."

'Een familie, geen fabriek'

Bij Quick-Step Floors zal Evenepoel dus voor het eerst proeven van het profbestaan. "De kampioenen van de toekomst ontwikkelen was altijd al onze missie en filosofie. Dat is iets waar we in blijven geloven en bij Remco is dat niet anders", vervolgt de ploegmanager van Quick-Step Floors. "Hij weet dat, we behandelen iedereen op dezelfde manier."

"Het maakt niet uit of je een neoprof bent of een ervaren renner. Je krijgt dezelfde professionele aanpak en aandacht van onze staf, want we zijn een familie en géén fabriek."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties