Geraint Thomas in de geschiedenisboeken maar: "Froome blijft onze kopman"

Geraint Thomas in de geschiedenisboeken maar: "Froome blijft onze kopman"

Geraint Thomas deed op l'Alpe d'Huez wat Greg Van Avermaet ook zo graag had gedaan in Roubaix: winnen in het geel. Het is er slechts weinigen gegeven. In de bergen is het nog straffer. Toch eist Thomas het kopmanschap bij Sky nog niet op.

Thomas is de eerste Britse winnaar ooit op l'Alpe d'Huez. Hij is ook de eerste renner in de geschiedenis die er in een rit in lijn kan triomferen in het geel. Nu ook twee bergritten na mekaar gewonnen in de Tour: het is geleden van 1993 dat iemand dat nog kon presteren. "Ongelooflijk. Alpe d'Huez man. Extatisch ben ik. Bernal bleef pompen tot vijf kilometer van de meet. Hij was zo sterk", merkte 'G' terecht op. "Ik moest enkel hem volgen."

Thomas is dè man in deze Tour in de bergen, maar voor een paleisrevolutie bij Sky is het nog te vroeg. "Voorlopig loopt het goed, maar 'Froomey' blijft onze kopman. Hij weet hoe hij een grote ronde moet winnen. Hij deed het tot zes keer toe. Laat me hier nu maar gewoon van genieten. Elke dag in het geel is een bonus. Ik blijf gewoon een extra kaart om te spelen."

Het is het verstand van Thomas dat de bovenhand haalt. Terwijl iedereen weet dat hij ervan droomt om de Tour te winnen. En één keertje liet hij ook daadwerkelijk zijn hart spreken. "Kunnen we nu al niet gewoon finishen in Parijs?" 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties