José De Cauwer ziet slechts één renner die Chris Froome en Geraint Thomas nog kan bedreigen

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 23 reacties
José De Cauwer ziet slechts één renner die Chris Froome en Geraint Thomas nog kan bedreigen
Foto: © photonews

Bijna twee weken ver in deze Tour en het is Geraint Thomas die de lakens uitdeelt. Hij heeft een geruststellende voorsprong op ploegmaat en kopman Chris Froome en de Nederlander Tom Dumoulin. José De Cauwer ziet slechts één man die het Sky-duo nog van de troon kan stoten.

Maar momenteel doet Thomas het dus beter dan kopman Froome. "Ik ben geneigd om te zeggen dat Thomas momenteel de betere is", analyseert De Cauwer bij Sporza. "Ik heb nog geen barstje gezien. Hij komt steeds sterk aan, terwijl Froome toch al een paar keer een beetje in de problemen is gekomen. Maar het is nog altijd Froome, dus dan denk je toch altijd twee keer na."

'De enige bedreiging'

Sky is dus de grootste kanshebber voor het geel in Parijs. Alleen Tom Dumoulin blijft bergop in het spoor van het duo, al verloor hij heel wat kostbare tijd op de Mur-de-Bretagne. "Hij is de enige bedreiging voor Thomas en Froome", zegt De Cauwer.

"Hij kan de Tour niet winnen als hij vijf dagen voor het einde aan de leiding komt, want hij heeft geen team om te controleren. Maar hij moet wel dichterbij sluipen om dan met een geweldige tijdrit de leiding te nemen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties