Tom Boonen is benieuwd met welke truken Froome nog voor de dag komt

Tom Boonen is benieuwd met welke truken Froome nog voor de dag komt
Foto: © photonews

Dat Geraint Thomas het zo goed doet, houdt voor een groot deel de spanning in de Tour. Froome moet afrekenen met zijn ploegmaat om opnieuw op het hoogste schavotje te kunnen staan. Tom Boonen bespreekt de verstandhouding tussen de twee Britten.

Boonen analyseert de situatie in de Tour in HLN. Hoe moet Froome het volgens hem aanpakken? "Froome moet een rit vinden waar hij vijf of tien kilometer gas kan geven. En hopen dat Thomas een slechte dag heeft. Thomas zal geen cadeaus geven aan Froome", denkt Boonen. "Er is geen reden voor. Froome heeft ook nog nooit iets voor Thomas gedaan."

Voor aanvang van de Ronde van Frankrijk zullen er weinigen hun geld ingezet hebben op Thomas. "Ik had voor de start van de Tour geen euro gegeven voor de kansen van Thomas. Hij is er een beetje ingerold. Maar hoe hij nu twee etappes heeft gewonnen, dat was de moeite."

LINKE DUIVEL

Toch heeft de zogeheten meersterknecht zijn schaapjes nog lang niet op het droge. "Froome staat niet in zo'n slechte situatie. Ik ben benieuwd hoe hij dit gaat oplossen. Hij heeft al andere truken uit zijn mouw geschud. Froome is lang niet meer de brave coureur van 2012. Toen kon hij niet dalen en zat hij als een seut op zijn fiets. Vandaag is hij een heel linke duivel. Hij durft plannetjes te bedenken die niemand anders bedenkt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties