Wielrennen neemt lelijke vorm aan: de hallucinante reacties uit het publiek

Wielrennen neemt lelijke vorm aan: de hallucinante reacties uit het publiek
Foto: © photonews

De haat jegens Team Sky viert nergens zo'n hoogtij als in Frankrijk. Zoals bekend bleef het in één geval niet bij woorden. Wie op Alpe d'Huez tussen het publiek stond, wist in elk geval soms niet wat hij te horen kreeg. Een bloemlezing.

Bij HLN gingen ze tussen het publiek staan om de temperatuur te meten. De vaststelling was dat niet enkel Froome, maar heel Team Sky ervan langs krijgt. Lucas uit Beaujolais zet de toon. "Froome is gedopeerd. Heel Sky is niet te vertrouwen. Twee renners uit dezelfde ploeg die de Tour kunnen winnen: dat is toch niet geloofwaardig?"

Een andere Fransman Julian gaat nog een stapje verder. "Als Froome hier passeert, krijgt hij mijn bier naar zijn hoofd." Na even doorvragen of hij dat echt zou doen zegt de dronken man gelukkig: "Maar neen." Al weet je nooit. Wanneer Bernal doorkomt met Thomas en Froome, stijgt het boegeroep op. De jonge Colombiaan krijgt een stevige portie drank hard over zich heen gesmeten. Voor Thomas en Froome valt de schade nog mee.

VIVE LE TOUR

Tot enkele supporters een beker bier in Froome's zij kappen. Een man zet nog de achtervolging op de renners in en spuwt. Ook de een kwartier later passerende Castroviejo, die zich heeft leeggereden voor zijn kopmannen, wordt niet gespaard. Toch is er één Fransman, Guy, die iets positief te zeggen heeft over Froome. "Hij probeert een woordje Frans te spreken. Hij zegt altijd 'Vive le Tour'."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties