Wuyts hekelt leugens van Sky-manager Brailsford: "Er lag een contract van vijf seizoenen klaar voor Evenepoel"

Redactie
| 25 reacties
Wuyts hekelt leugens van Sky-manager Brailsford: "Er lag een contract van vijf seizoenen klaar voor Evenepoel"
Foto: © photonews

In een interview met Sporza beklemtoonde Dave Brailsford dat hij absoluut geen contact heeft gehad met de entourage van Remco Evenepoel. Nochtans tekende die een jaar vroeger dan verwacht bij Quick-Step Floors na een 'gek voorstel' van Team Sky.

Volgens Brailsford was er geen contact, maar daar zijn Michel Wuyts en José De Cauwer het niet mee eens. "Daar was hij radicaal bezig met zand in de ogen te strooien", vertelde Wuyts vrijdagnamiddag tijdens de 13e rit in de uitzending van Sporza. "Het was leugenachtig. Het is zo dat Evenepoel een voorstel gekregen had van vijf jaar bij Sky, waarbij hij dat eerste jaar zelfs bij een belofteploeg mocht doorbrengen."

De Cauwer vult Wuyts aan. "Hij zei in dat interview tot twee keer toe: ik heb niet..., waarbij hij doelde op zichzelf. Toen had ik al iets: waarom moet hij nu 'ik' zeggen? Toen Renaat Schotte daar op inging, begon hij rond de pot te draaien", weet De Cauwer. 

"Als het een feit is, waarom moet je dat dan nog ontkennen?"

Wat transparantie kan geen kwaad volgens Wuyts. "Waarom moet je mist bijven spuien in de wielrennerij, terwijl deze sport snakt naar openheid. Ik kan het begrijpen dat je dat doet in het zicht van een transfer. Er zijn dan te veel betrokkenen. Maar als het een feit is, waarom moet je dat dan nog ontkennen? Dat stemt tot nadenken, ook over zijn gedrag in andere zaken, die nog veel gevoeliger liggen", besluit Wuyts. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties