Geraint Thomas oogt sterkste Sky-man maar blijft zitten en is best tevreden

Geraint Thomas oogt sterkste Sky-man maar blijft zitten en is best tevreden
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met verbluffend gemak leek gele trui Geraint Thomas op de laatste beklimming van de veertiende Tourrit rond te rijden. Hij volgde de belangrijkste tegenstand en dus ook Christopher Froome. Wegrijden van zijn kopman doet Thomas voorlopig echter niet.

Hij doet het er allemaal zo gemakkelijk uitzien, Geraint Thomas. Hij wekte vandaag op zijn minst de indruk dat hij nog beter kon dat hij liet zien, maar zich schikt in het ploegenspel. Bij Sky fietsen ze in de bergen rond met één grote opdracht: Tom Dumoulin het oog houden. Dat de favorieten zich nog zouden roeren op de laatste beklimming had Thomas wel verwacht.

NIET LATEN MEESLEPEN

"Het ging nog ontploffen op het eind. We wisten dat ze gingen proberen. Roglic pakte wel een beetje tijd terug. Dat geeft ons niet al teveel stress. Het belangrijkste was om bij Dumoulin te blijven. Ik heb me niet laten meeslepen. Ik moest vooral bij de belangrijkste mannen blijven", reageerde de gele trui na afloop van de rit.

Renners van de tweede rij zoals Bardet en Landa moesten terrein prijs geven. "Als je tijd kunt pakken op iemand is dat altijd mooi meegenomen. Daar kunnen we tevreden mee zijn", besluit Thomas.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties