Na drie keer de beste te zijn op het WK heeft Sagan nu andere titel op het oog

Na drie keer de beste te zijn op het WK heeft Sagan nu andere titel op het oog

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Peter Sagan versus Mathieu van der Poel: het zou wel eens kunnen dat we dat beeld binnenkort te zien krijgen. Sagan heeft immers zijn zinnen gezet op een titel waarvoor ook van der Poel en Belgen als Van Avermaet en van Aert interesse tonen. De Slovaak wil in augustus Europees kampioen worden.

De voorbije drie jaar was Sagan telkens de primus op het WK en daarom reed hij ook in de regenboogtrui rond. De renner van Bora-Hansgrohe zou er graag nog een titel bij doen en dat hoeft niet noodzakelijk op het WK te zijn. Op 12 augustus gaat hij deelnemen aan het Europees Kampioenschap in het Schotse Glasgow.

EERSTE EUROPEES KAMPIOEN OOIT

Ook Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Greg Van Avermaet hebben van het EK een doel gemaakt. Het is een wedstrijd die zij nog niet gewonnen hebben en dat heeft Sagan wel al eens gedaan. In 2016 werd hij de eerste winnaar ooit op het EK in het Franse Plumelec.

De trui die daaraan vast hing, heeft hij nog nooit gedragen. De regenboogtrui krijgt immers de voorkeur. In 2017 liet Sagan het EK links liggen. Dit jaar heeft hij er dus wel weer zin in.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties