Ploegleider haalt zwaar uit naar Team Sky: "Ze spelen het slachtoffer en hebben nooit begrip getoond"

Redactie
| 15 reacties
Ploegleider haalt zwaar uit naar Team Sky: "Ze spelen het slachtoffer en hebben nooit begrip getoond"
Foto: © photonews

Team Sky doet het momenteel uitstekende in de Tour met de gele trui van Geraint Thomas en de tweede plek van Chris Froome. Maar ploegleider Marc Madiot (Groupama-FDJ) snapt het boegeroep van de supporters.

Madiot is niet te spreken over de manier waarop de Britse formatie de salbutamol-zaak van Chris Froome heeft afgehandeld. "Maandenlang vertelden ze ons dat er een probleem-Froome was. Maar een paar dagen voor de Tourstart was alles plots opgelost en was er geen sprake meer van een probleem", citeert HNB de Franse ploegleider.

Geloofwaardigheidsprobleem

"Ik ben overtuigd dat het wielrennen een prijs betaalt door wanbeleid door de jaren heen. We hebben een geloofwaardigheidsprobleem." En dat ligt volgens Madiot helemaal aan Sky zelf. "Ze hebben nooit het minste begrip getoond voor de situatie. Ze spelen het slachtoffer. Nooit hebben we van hen gehoord: ‘Ok, er is een perceptieprobleem, misschien kunnen we iets anders tonen.'"

"Dat doen ze niet. Dus ik kan het gejouw en boegeroep van het publiek best begrijpen", aldus Madiot. "Waarom zijn ze ook geen lid van de MPCC? Ze zeggen toch dat ze beter doen dan iedereen op ieder domein?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties