Veldrijders blijven verbazen op de weg: "Maar ik ben nog geen Wout of Mathieu, hoor"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Veldrijders blijven verbazen op de weg: "Maar ik ben nog geen Wout of Mathieu, hoor"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De veldrijders blijven het deze zomer uitermate goed doen op de weg. Dinsdag nog won Quinten Hermans verrassend de vierde rit in de Ronde van Wallonië, waardoor hij ook de gele leiderstrui in zijn bezit heeft. Maar de vergelijking met Mathieu van der Poel of Wout Van Aert gaat niet op.

Opnieuw dus een crosser die uitstekend presteert op de weg. "Maar ik ben nog geen Wout of Mathieu hoor", vertelt Hermans in Het Nieuwsblad. "Zij laten op de weg mooie dingen zien in koersen van een veel hoger niveau dan deze Waalse vijfdaagse. Een vergelijking maken gaat hier niet op."

"Ook als veldrijder haal ik nog niet hun niveau. Ik moet me in het veld eerst nog als prof bewijzen", aldus de jonge crosser van Telenet Fidea. Vorig jaar was Hemans, tweevoudig Europees veldritkampioen bij de beloften, toe aan zijn eerste seizoen bij de profs in het veld. 

"De winter blijft primeren"

"En bovendien koers ik niet zo graag op de weg. Daarom ook zie ik deze overwinning als niet meer dan een leuk extraatje in mijn voorbereiding op het cross-seizoen. De winter blijft primeren. Daar bestaat geen twijfel over. Wat het later eventueel kan worden, zien we dan wel", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties