Belgische sterkhouder ziet mooie progressie in ploegenachtervolging

Belgische sterkhouder ziet mooie progressie in ploegenachtervolging
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met een zevende plaats en een tijd onder de vier minuten hebben de Belgische mannen het er in de ploegenachtervolging op het EK goed vanaf gebracht. Vooral die tijd is een belangrijke indicatie dat het de goede richting uitgaat. De geboekte progressie stemt Kenny De Ketele tevreden.

De Ketele ziet het dus positief in, al blijft hij ook kritisch. "Het was zeker geen slechte rit", reageerde de baanwielrenner bij Sporza. "Ik denk dat we zo een mooi toernooi afsluiten. Technisch was het sowieso beter dan gisteren. Zonder iemand een verwijt te willen maken, er is één positie die nog net niet op zijn plaats zit."

De vooruitgang die het team de laatste jaren boekt, is evenwel duidelijk. "We hebben twee jaar geleden hier 4'03' gereden. Dat is zeker een mooie progressie. Vooral op training gaat het stukken beter en dat is het begin van alles. Als we de wisselvalligheden eruit kirjgen, is dat ook al een begin. Op een gegeven moment zal het er wel 'boenk op' zijn en gaan we één a twee minuten onder de vier minuten."

GEEN VALSE START

Volgens De Ketele komt een podiumplek stilaan in het vizier voor de Belgen. "Gisteren waren we 3,5 seconden verwijderd van eerste plaats. Dat is echt geen eeuwigheid meer. We moeten de derde à vierde plaats in acht nemen. Het scheelt niet veel meer per ronde. Als we die kloof kleiner kunnen maken, zijn we goed op weg. Het is zeker niet met een valse start dat we verder richting Tokio werken. We willen er allemaal voor gaan en dat is het belangrijkste. "

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties