Lotto-Soudal heeft aanpak klaar om Wellens de winst te bezorgen in San Sebastian

Lotto-Soudal heeft aanpak klaar om Wellens de winst te bezorgen in San Sebastian
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tim Wellens bewees zijn goede vorm door onlangs opnieuw de Ronde van Wallonië te winnen. Het moet hem helpen om zaterdag ook toe te slaan tijdens de Clasica San Sebastian. Bij Lotto Soudal weten ze in welk scenario Wellens het meeste kans maakt en hebben ze al een plannetje klaar.

Sportdirecteur Frederik Willems geeft ons een inkijk in zijn verwachtingen. "In grote lijnen verwacht ik een relatief grote groep aan de voet van de laatste beklimming. Het wordt dan ook belangrijk om nog enkele Lotto Soudal-renners in die groep te hebben, zij moeten Tim Wellens naar de slotklim begeleiden. "

VANENDERT SCHADUWKOPMAN

De rolverdeling bij Lotto is alleszins duidelijk. "In principe is Tim het speerpunt van de ploeg. Als Jelle Vanendert goed hersteld is van de Tour, zal hij als schaduwkopman fungeren. Van der Sande en Marczynski zullen hen voornamelijk in de slotfase moeten ondersteunen", legt Willems het plan uit.

Hij kijkt ook even in zijn glazen bol. "Een vijftal dat om de zege sprint of een solo van een renner als Mollema is een realistisch senario. Samen met de Nederlander worden ook Landa en Adam Yates de te kloppen mannen. Als Wellens kan aanvallen, mag hij dat zeker doen zodat hij met een zo klein mogelijk groepje naar de finish kan gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties