Eindelijk bingo in Baskenland voor Wellens? "Nog nooit zoveel kracht in de benen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Eindelijk bingo in Baskenland voor Wellens? "Nog nooit zoveel kracht in de benen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vandaag verzameld het kruin van de wielersport in Baskenland, waar de Clasica San Sebastián verreden wordt. Bij de Belgen wordt het onder meer uitkijken naar Tim Wellens.

Wellens won de Tour de Wallonie en zit in vorm. "Ik heb nog nooit zo makkelijk koersen gewonnen, dat is zo. Afgelopen week heb ik twee records gehaald in Wallonië: meer dan 1.300 watt op vijf seconden, meer dan 1.200 op tien seconden. Nog nooit heb ik zoveel kracht in de benen gehad. Ik ga Greipel niet kloppen, maar na een zware koers geeft het je wel kansen in een sprint. Ik vind het superbelangrijk dat ik die kwaliteit om koersen af te maken verder ontwikkel", aldus Wellens in Het Nieuwsblad.

Het wordt wel warm, daar in het Baskenland. "De hitte zal altijd een nadeel blijven. En San Sebas­tian is sowieso geen koers die me goed ligt. Op vijf deelnames ben ik één keer dertiende geworden. Dat is het. Ik weet niet hoe het komt, maar ik ben voorlopig nooit goed in San Sebastian.”

Meer hittebestendig

Al is dat probleem nu beter onder controle. "Mijn lichaam heeft het gewoon moeilijk om af te koelen. Ik zweet niet goed. Gelukkig zijn daar oplossingen voor: mezelf vochtig houden, bijvoorbeeld. Nu begin ik snel met water over mijn lichaam te gooien, terwijl het idee vroeger altijd was dat je daar zo lang mogelijk moest mee wachten. Ja, ik ben nu wel een veeleisender kopman . (lacht) Ik heb meer water nodig onderweg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties