BOIC lonkt al naar Spelen van 2020 na sterke prestaties op de baan: "Kunnen spreken over medaillepotentieel"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
BOIC lonkt al naar Spelen van 2020 na sterke prestaties op de baan: "Kunnen spreken over medaillepotentieel"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Onze landgenoten doen het zeker niet onaardig op de piste op het EK in Glasgow. Na enkele dagen maakte Eddy De Smets, technisch directeur van het BOIC, de balans op.

D'hoore reed al naar brons, Kenny De Ketele pakte zilver, maar hét orgelpunt tot dusver was het goud voor De Ketele en Robbe Ghys in de ploegkoers. "Het was bijna een demonstratie van overzicht, kracht en snelheid", aldus een breed lachende Eddy De Smedt bij Sporza.

Vooral voor De Ketele heeft hij heel wat lof. "Hij is elke keer recht uit zijn hart en acteert altijd met overtuiging en met liefde voor de sport. Dat is hij ook als coach naar de jongeren aan het vertalen. Hij wordt ook beschouwd als de patron van dit gebeuren. Het respect voor hem in de internationale pistewereld is enorm groot. En dat is terecht."

Tokio 2020

In 2020 is de ploegkoers opnieuw een olympische discipline. "We hebben lang genoeg gevloekt dat de ploegkoers er niet meer bij was. Maar dit is fantastisch, ook voor de vrouwen. Dat betekent dat we echt kunnen spreken over medaillepotentieel", besluit De Smedt. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties