Belgische bondscoach wrijft in de handen: "Ze hebben mij nog nooit teleurgesteld" en "We moeten niet overdrijven"

Redactie
| 0 reacties
Belgische bondscoach wrijft in de handen: "Ze hebben mij nog nooit teleurgesteld" en "We moeten niet overdrijven"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Goud en een vierde plek op het EK tijdrijden. Dan mag je als bondscoach zeker niet klagen. En dat deed Kevin De Weert ook niet na de prestatie van Victor Campenaerts en Yves Lampaert in Glasgow.

Het enige wat misschien een beetje spijtig was, is dat Lampaert niet mee op het podium mocht. "Het zal naarmate de dagen vorderen nog wel wat blijven knagen bij Yves", vertelde bondscoach Kevin De Weert in Het Nieuwsblad. "Yves en Victor hebben mij nog nooit teleurgesteld."

"Ik geef die gasten veel vrijheid. Yves en Victor mogen hun eigen programma kiezen en hun eigen entourage samenstellen, maar je ziet wat ze ervoor teruggeven. Victor koos voor een eenzame hoogtestage terwijl Yves hier presteert op zijn aangeboren klasse en op zijn Tour-vorm. Alleen in Qatar scoorde Victor wat minder, maar toen beperkte Yves met zijn zevende plek de schade."

"En ja het verschil is miniem, maar dat telt niet"

"Natuurlijk zou goud en brons nog mooier geweest zijn, maar we moeten niet overdrijven", zegt de bondscoach. De druk was natuurlijk groot bij Europees kampioen Campenaerts. Ook in Herning 2017 was hij de beste. "Niet dat hij bloednerveus rondliep, maar je merkte de voorbije dagen toch wel dat hij nog meer dan voorheen met de allerkleinste details bezig was."

"Nog eens opmeten, nog eens aanpassen, nog eens met de mecanicien overleggen… En ja het verschil is miniem, maar dat telt niet. Vanaf nu staat daar een gouden medaille achter zijn naam. En die blijft daar staan. Dit is alvast een extra boost voor onze wegploeg, die zondag aan het werk moet", besluit De Weert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties