Wielrennen

Vijf jaar op rij Belgisch kampioene, maar is toekomst in gevaar voor tijdritspecialiste?

Vijf jaar op rij Belgisch kampioene, maar is toekomst in gevaar voor tijdritspecialiste?

De tijdrit in het Schotse Glasgow werd niet bepaald een succes voor onze landgenote Ann-Sophie Duyck. De West-Vlaamse trok met hoge verwachtingen naar Schotland, maar kon die niet inlossen. En nu is mogelijk ook haar toekomst in gevaar.

Het avontuur in Glasgow werd na haar tweede plek van vorig jaar in Herning een tegenvaller. Duyck werd pas 9e. De regen wil ze alvast niet als excuus inroepen. "Het regende tijdens de hele tijdrit, van begin tot einde, en dus waren de omstandigheden voor iedereen dezelfde", aldus Duyck bij Belga.

"Vorig jaar in Denemarken regende het zelfs nog harder. Ik weet niet waaraan het lag. Het gevoel was niet super, maar zeker ook niet slecht. De trainingen waren goed, het parcours lag me", aldus onze 31-jarige landgenote. Zeker toen Duyck aan het eerste tussenpunt als 11e passeerde, zag het er al erg slecht uit.

Toekomst

"Nadien heb ik gewoon verder mijn rit gereden. Op een bepaald moment kreeg ik de Italiaanse Longo Borghini in het vizier, maar nadien verloor ik weer tijd op haar. Toen wist ik dat het niet echt goed zat."

Een plek in de top 8 was een must voor haar werkgever Topsport Vlaanderen. Is haar toekomst nu in gevaar? "Dat speelde vandaag niet, ik reed zoals altijd. Nu rest me enkel nog het WK. Daar wacht er een parcours dat lastiger is om een dergelijk resultaat neer te zetten", besluit Duyck. 

Reacties 3 reacties

Gerelateerd nieuws