Lefevere trekt van leer tegen EK: "Zwaar tegen mijn gedacht dat vijf van mijn renners meedoen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 13 reacties
Lefevere trekt van leer tegen EK: "Zwaar tegen mijn gedacht dat vijf van mijn renners meedoen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het EK in Glasgow en Berlijn is een uniek evenement, het is de eerste keer dat zoveel sporten hun Europese Kampioenschappen op elkaar afstemmen, maar in het wielrennen is niet iedereen tevreden.

Het EK valt immers in een enorm drukke periode. "Op een onmogelijke datum", aldus Patrick Lefevere in Het Laatste Nieuws. "Niet dat ik een grote fan ben van de BinckBank Tour, maar een Europese titelstrijd plannen daags voor de start van een WorldTourronde? Dat is toch al te gek."

Daar moeten alle WorldTour-teams immers aan de start komen. Er staan dus niet veel renners uit de WorldTour aan de start. Quick-Step Floors levert vijf renners af. "Ge ziet, ik ben nog nen brave, hé. Maar die vijf zijn zwaar tegen mijn gedacht. Een paar vroegen het me zelf. Viviani, bijvoorbeeld, die er toch al was voor het EK baanwielrennen."

BMC wilde veto

"Als één van de weinige teams stelden we radicaal ons veto tegen dit EK. Wat ons vanuit de UCI en UEC op scherpe kritiek kwam te staan", aldus Valerio Piva van BMC. "We draaiden bij. Van Avermaet voelde zich als olympisch kampioen een beetje verplicht. Greg wilde geen problemen. Oké, vooruit dan maar. Al mist hij er zondagavond wel de teampresentatie van de BinckBank Tour in Bolsward door en zal het me ten zeerste benieuwen welk resultaat deze combinatie na een zware, slopende Tour zal opleveren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties