Wielrennen

Mathieu van der Poel laat zich niet van de wijs brengen: "Dat is mijn plan"

Mathieu van der Poel laat zich niet van de wijs brengen: "Dat is mijn plan"

Het EK mountainbike was een ontgoocheling voor Mathieu van der Poel, maar dat wil niet zeggen dat zijn toekomstplannen veranderen. De Nederlander heeft zijn nabije toekomst al goed uitgestippeld en weet in welke koersen in het bijzonder hij wil uitpakken.

Op de weg wil hij zich tonen in enkele mooie voorjaarsklassiekers, zonder zich al aan de grote monumenten te wagen. "Ik mik op wedstrijden zoals E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem", zegt van der Poel in HNB. "Nog geen Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix, daar ben ik nog niet mee bezig. Liever koersen die daar net iets onder staan en die ook iets minder lang zijn."

VERGELIJKING MET VAN AERT

De vergelijking met Wout van Aert wordt constant gemaakt en die heeft zich wel al in de allergrootste klassiekers laten zien. "Het is niet omdat Wout van Aert dat kan, dat ik dat ook moet kunnen. Normaal gezien wel, ja. Al moet ik het wel nog bewijzen."

Hier en daar oppert men al eens dat van der Poel iets teveel hooi op zijn vork neemt. "Neen. Ik heb op zich weinig competitiedagen", weerlegt hij die theorie. "De verschillende disciplines vragen andere trainingen, maar die afwisseling vind ik net leuk. Ik blijf het mountainbiken, veldrijden en wegwielrennen combineren tot 2020. De Olympische Spelen in Tokio blijven een doel."

Reacties 16 reacties

Gerelateerd nieuws