Teuns dondert van podium, eindstrijd in Polen draait uit op duel Yates - Kwiatkowski

Teuns dondert van podium, eindstrijd in Polen draait uit op duel Yates - Kwiatkowski
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de slotrit in de Ronde van Polen moesten de klassementsmannen nog vol aan de bak. In een lastige finale ging Dylan Teuns lang mee, maar in de laatste kilometer moest hij toch terrein prijsgeven. De ritzege was voor Yates, maar de Brit kon Kwiatkowski niet van de eindzege houden.

Een moedige De Plus viel aan van ver, maar de vlucht droeg niet tot het einde. De laatste klim in de Ronde van Polen bracht immers nog heel wat teweeg. Simon Yates voelde zich goed en timede zijn aanval perfect. De renner van Mitchelton-Scott greep zo snel de Italiaan Conti terug. Lutsenko probeerde nog mee te gaan, maar Yates reed ook voor hem te snel. In geen tijd had hij een halve minuut voorsprong bijeen gefietst.

Intussen waren de helpers van Kwiatkowski opgesoupeerd. De gele trui moest zich dus zelf op kop zetten in de achtervolgende groep om de schade te beperken. Dat deed de Sky-renner ook. Boven op de top zat Teuns in zijn wiel, maar de inspanning had zichtbaar pijn gedaan.

TEUNS ZAKT NAAR VIJFDE PLEK

In de laatste kilometer werd er nog volle bak gesprint en vielen er nog gaatjes voorin. Teuns geraakte achterop. Onze landgenoot zou van de tweede naar de vijfde plaats zakken in de stand. De ritzege was voor Yates. Hij werd ook de voornaamste belager van Kwiatkowski, maar die hield nog meer dan tien seconden over en kroonde zich tot eindwinnaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties