Trouwe gezant blijft op post: "Motiverend om voor kopman als Van Avermaet te koersen"

Trouwe gezant blijft op post: "Motiverend om voor kopman als Van Avermaet te koersen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Heel veel renners liggen er nog niet vast voor de CCC-ploeg van volgend jaar. Elke contractverlenging in het team van Van Avermaet is dus een succes. Eigenlijk was het reeds algemeen bekend dat De Marchi aan boord zou blijven, maar de Italiaan heeft nu ook zijn handtekening gezet.

Alessandro De Marchi rijdt al vier jaar voor BMC en zal ook in de kleuren van CCC bij de ploeg actief zijn. Nochtans zag het daar een tijd geleden niet naar uit. "Tijdens de zomer was ik zeker dat ik in 2019 bij een ander team zou zitten. Dan kwam de aankondiging van CCC en legde Jim Ochowicz me uit welke nieuwe richting het team insloeg. Ik ben dus heel blij om bij het team te blijven en apprecieer de eerlijke aanpak van Jim."

MEER KANS OP RITZEGES

De Marchi legt uit waarom die nieuwe richting hem zo bevalt. "Zonder een grote kopman in ons team voor de grote ronden, zullen we de koersen anders benaderen. Dat zal in mijn voordeel werken. Het zal me waarschijnlijk meer kansen geven om voor ritzeges te gaan", denkt de Italiaan.

"Ik ben echt blij dat ik in hetzelfde team blijf als Greg Van Avermaet", beschouwt hij het ook als dankbaar werk om zich ten dienste te stellen van onze landgenoot. "Ik heb altijd genoten van de koersen die ik reed met Greg. Hij koerst op een manier waarbij ik hem kan helpen. Het is motiverend om te koersen voor een kopman als hem."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties