Wielrennen

Verwezenlijkt Tim Wellens zijn hattrick? "Het zal dit jaar niet makkelijk worden"

Verwezenlijkt Tim Wellens zijn hattrick? "Het zal dit jaar niet makkelijk worden"

Lotto Soudal heeft in de BinckBank Tour met Tim Wellens een kandidaat-eindwinnaar in de rangen. De Truienaar won de Belgisch-Nederlandse rittenkoers al twee keer en maakt er geen geheim van dat hij van een nieuwe triomf droomt.

Wellens lijkt de goede vorm opnieuw te pakken te hebben. "Ik voel me goed", vertelt Wellens bij zijn team. "De eindzege in de Ronde van Wallonië was goed voor het zelfvertrouwen en het is altijd leuk om te weten dat de conditie snor zit. Ik heb net nog enkele zware trainingsdagen achter de rug, dus ik hoop helemaal in orde te zijn om maandag de BinckBank Tour goed te starten. Ik kijk er alleszins naar uit."

De Limburger wil winnen, maar zonder de Ardennenrit wordt dat heel wat lastiger. "Het doel is eindwinst, al zal het dit jaar niet makkelijk worden. De rit die ik meestal won, is weggelaten uit het parcours, waardoor het iets moeilijker wordt om een verschil te maken. Dit jaar hoef je geen goede klimmer te zijn om te kunnen winnen."

"De tijdrit en bonificatieseconden onderweg spelen dan ook een belangrijke rol in het algemene klassement"

Bonificatieseconden zullen meer dan ooit cruciaal zijn. "Mijn grootste concurrent is het type renner dat in de massasprinten goed vooraan eindigt en een degelijke tijdrit in de benen heeft. De tijdrit en bonificatieseconden onderweg spelen dan ook een belangrijke rol in het algemene klassement. In de tijdrit dinsdag kunnen er al kleine verschillen gemaakt worden die het uiteindelijke klassement mee bepalen."

"De laatste twee etappes zijn wel wat lastiger, maar niet zwaar genoeg om voor echt grote tijdsverschillen te zorgen. Toch zullen ze ook een rol spelen en renners met klassementsambities en een relatief minder goede sprint of tijdrit zullen daar iets ondernemen. Ook ik ga in die etappes zeker iets proberen, maar veel zal afhangen van het koersverloop", weet de Lotto Soudal-renner. 

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.