Wielrennen

Belgische EK-ganger: "Een mooie beloning voor het werk dat ik de afgelopen twee jaar geleverd heb"

Belgische EK-ganger: "Een mooie beloning voor het werk dat ik de afgelopen twee jaar geleverd heb"

Greg Van Avermaet, Wout Van Aert en Jasper Stuyven zijn zondag de drie Belgische mannen om naar uit te kijken op het EK, maar in de selectie van bondscoach Kevin De Weert was er ook plaats voor Xandro Meurisse. Voor de renner van Wanty-Groupe Gobert zijn vuurdoop in de Belgische kleuren.

Het is de eerste keer dat Meurisse bij de profs België mag vertegenwoordigen. "Bij de beloften reed ik in 2014 al eens een Europees kampioenschap op de weg in Nyon", zegt hij. "Bij de profs is dit mijn allereerste nationale selectie. Dit is een mooie beloning voor het werk dat ik de afgelopen twee jaar geleverd heb."

"Het is plezant en zorgde voor extra motivatie. Voor mij is de selectie mentaal ook belangrijk. Vanaf het moment in de Dauphiné dat ik vernam dat ik tot de voorselectie behoorde gaf me dit een gevoel van erkenning."

"Wedstrijd hard maken"

Al zal Meurisse vooral moeten knechten. "Mijn taak zal vooral zijn om de wedstrijd in Glasgow hard te maken. Op die manier maken we het als Belgische ploeg zo zwaar mogelijk voor de aanwezige sprinters. Na de wedstrijd neem ik samen met Greg Van Avermaet, Jasper Stuyven en Dries Van Gestel een chartervlucht van de organisatie naar Groningen en de Binck Bank Tour", zegt de West-Vlaming. 

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.