Beste jongere uit Giro op slotdag nog uit leiderstrui gereden in Ronde van Burgos

Beste jongere uit Giro op slotdag nog uit leiderstrui gereden in Ronde van Burgos
Foto: © photonews

Miguel Angel Lopez, de witte trui uit de Giro, begon met twee seconden voorsprong op Ivan Sosa aan de laatste rit in de Ronde van Burgos. Er stond echter nog een zware bergrit op het programma en daarin toonde de grootste uitdager van de leider zich de sterkste.

Met een aankomst bergop op Lagunas de Neila werd het zwaarste in deze ronde voor op het einde gespaard. Vooral voor de laatste vijf kilometer van de ultieme slotklim waren vele renners bevreesd. Onderweg daar naar toe vormde zich een kopgroep van elf man met daarbij Castillo, Van Zyl, Rosa, King, Madrazo, Quemeneur, Bravo, Rossi, Rojas, Begioli en Torre.

Madrazo en King toonden zich de beste klimmers onder de vluchters, maar werden in de finale nog ten volle overvleugeld door de favorieten. Op een gegeven moment reed Igor Anton virtueel naar eindwinst. Zijn groepje lag 40 seconden voor op dat van Lopez.

DEMARRAGE SOSA MAAKT HET VERSCHIL

Die schoot in de laatste kilometers net als zijn landgenoot Sosa nog naar voren. Eén van de Colombianen zou dus de eindzege pakken en op de splijtende demarrage van de piepjonge Sosa had Lopez geen antwoord. Sosa had aan de aankomst 19 seconden voor en pakte dus de eindzege met 17 seconden verschil. Derde in de eindstand was Sky-renner de la Cruz, die eindigde op 53 seconden van Sosa.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties