Serge Pauwels krijgt groen licht van dokters: "De eerste keer was nog met de nodige schrik"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 7 reacties
Serge Pauwels krijgt groen licht van dokters: "De eerste keer was nog met de nodige schrik"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Hij was één van de Belgische smaakmakers in de Tour, maar in de slotweek en de Pyreneeën kregen we Serge Pauwels niet meer te zien. Door een valpartij waar hij weinig aan kon doen, brak hij zijn elleboog. Al gaat het wel de goede kant op.

Vier dagen na zijn valpartij en operatie zat de renner van Dimension Data alweer op fiets, weliswaar op de rollen. "Eigenlijk gaat het heel goed", zegt Pauwels drie weken na zijn ongelukkige valpartij bij Wielerkrant.be. "De dag na mijn valpartij ben ik al geopereerd door Roger Van Riet. Hij was één van de eersten die mij sms'te toen hij mij over de streep zag komen. Minder dan 24 uur later lag ik bij hem op de operatietafel."

"Hij heeft er een plaatje in gezet. Sindsdien is mijn elleboog razendsnel aan het genezen. Vier of vijf dagen later kon ik al voorzichtig op de rollen fietsen", zegt Pauwels. En er is zelfs nog beter nieuws, want ondertussen mag de in Lier geboren renner opnieuw op de weg trainen. "Afgelopen maandag ben ik op controle geweest en kreeg ik groen licht."

"Intussen ben ik drie keer buiten geweest en voel ik me redelijk veilig"

"De eerste keer was dat nog met de nodige schrik, want ik kon mijn arm nog niet 100% strekken. Intussen ben ik drie keer buiten geweest en voel ik me redelijk veilig. Dat doet deugd. Bij een elleboogbreuk ben je normaal zes weken buiten strijd, maar bij een sportman wordt er natuurlijk liever geopereerd."

Comeback

"Zeven jaar geleden brak ik mijn andere elleboog. Ik herinner me nog hoe pijnlijk dat was. Nu gaat het veel beter." En dus is het hopen op een snelle comeback voor Pauwels. "Dat moeten we nog bekijken. Zes weken na de breuk moet er opnieuw een foto genomen worden en moet de breuk in principe genezen zijn."

"Voor begin september zal ik denk ik niet in actie komen. Het zal er van afhangen hoe het de komende twee weken op training gaat. Als alles normaal verloopt, dan hoop ik midden september in actie te komen", besluit Pauwels.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties