Van Aert over verzuurde relatie met Nuyens: "Opgeklopt in de media" en "Het is voor de ploeg niet simpel geweest om bij te benen"

Redactie
| 10 reacties
Van Aert over verzuurde relatie met Nuyens: "Opgeklopt in de media" en "Het is voor de ploeg niet simpel geweest om bij te benen"
Foto: © photonews

Zijn vertrek naar LottoNL-Jumbo (in 2020) hangt nog wat in de lucht, terwijl er verhalen zijn over een fusie met het Ierse Aqua Blue Sport. "Bullshit-verhalen", noemde Wout Van Aert het. En het maakt de relatie met teammanager Nick Nuyens mogelijk nog een tikkeltje meer verzuurd.

Het is algemeen bekend dat het niet helemaal botert tussen Van Aert en Nuyens. Wat heeft die band precies verzuurd? "Dat is opgeklopt in de media", vertelt Van Aert in gesprek met Het Nieuwsblad. "Het is om te beginnen niet abnormaal dat een relatie werkgever-werknemer onder spanning staat. De baas wil zo weinig mogelijk uitgeven, de werknemer wil zo veel mogelijk krijgen."

"Als ik het met een beetje afstand bekijk: ik heb mij veel sneller ontwikkeld dan iedereen had kunnen inschatten. En het is voor de ploeg niet simpel geweest om bij te benen. Maar uiteindelijk maakt dat mijn rekening niet. De bedoeling moet toch zijn om vol te mikken op een zo'n goed mogelijke structuur rond mij. Daar hebben we elkaar niet altijd in gevonden."

Weinig communicatie

Al maakt de wereldkampioen veldrijden ook een kanttekening. "Maar het is ook iets dat in de media is gaan leven. Woorden als 'er is iets gebroken tussen Wout en Nick Nuyens', dat vind ik ook overdreven."

Van Aert heeft dus geen rechtstreekse lijn met zijn sportieve ploegbaas. "Niemand heeft die blijkbaar met Nick. Er is gewoon heel weinig communicatie. Dat nieuws over die fusie is een perfect voorbeeld. Dat komt voor iedereen uit de lucht vallen. Eigenlijk kan dat niet. Een oplossing zie ik niet direct. Ik kan moeilijk elke dag gaan bellen. Nick, is er nog nieuws? Mag ik het weten?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties