Wielrennen

Wat kunnen Van Aert en van der Poel in de EK-wegrit? "Als ze in de finale zitten, doen ze mee voor het podium"

Wat kunnen Van Aert en van der Poel in de EK-wegrit? "Als ze in de finale zitten, doen ze mee voor het podium"

Wout Van Aert en Mathieu van der Poel gaan normaal met elkaar de strijd aan in het veld, maar komende zondag zijn de 'grote twee' uit de cross te zien in de wegrit van het EK in Glasgow. Collega-veldrijder Michael Vanthourenhout ziet beide renners in de top 10 eindigen.

Wout Van Aert tankte vertrouwen in de Ronde van Denemarken. Daar werd de renner van Veranda's Willems Crelan eerste in het eindklassement. Bovendien pakte hij een ritzege en werd hij tweede in de tijdrit. "Ik denk dat Wout zeker gaat meedoen voor top 10", laat die andere crosser Michael Vanthourenhout weten.

"Met Van Avermaet is er natuurlijk nog een kopman bij de Belgen, maar het zal afhangen van hoe de wedstrijd verloopt. Als Wout zich niet moet opofferen, dan zal hij zeker een rol spelen in de finale."

"Als je het parcours in Glasgow bekijkt... Dat is echt iets voor Mathieu"

Mathieu van der Poel is dan weer de kopman bij de Nederlanders. "Mathieu kan ook top 10 rijden. Als je het parcours in Glasgow bekijkt... Dat is echt iets voor Mathieu en voor renners die erg explosief zijn."

Mogen beide veldrittoppers van meer dromen in de wegrit? "Ik denk dat ze zelfs voor top drie kunnen meedoen als ze in de finale zitten", aldus Vanthourenhout. "Als je met hen naar de finish rijdt, dan staan ze op het podium."

Reacties 25 reacties

Gerelateerd nieuws