Wielrennen

Belgische smaakmaker uit de Tour droomt ondanks tegenslag nog van WK: "Het WK halen is één ding, maar in conditie zijn is nog iets anders"

Belgische smaakmaker uit de Tour droomt ondanks tegenslag nog van WK: "Het WK halen is één ding, maar in conditie zijn is nog iets anders"

Bondscoach Kevin De Weert heeft ongetwijfeld al een resem namen in zijn hoofd voor zijn selectie voor het WK in Innsbruck. Eén van die namen was ongetwijfeld Serge Pauwels, al kende die tegenslag door zijn elleboogbreuk in de Tour.

Ondanks die elleboogbreuk wil Pauwels zich nog klaarstomen voor het WK. "Ik heb de bondscoach nog gehoord, ja", zegt Serge Pauwels. "Ik denk dat we deze week eens gaan bekijken wat er mogelijk is. Het WK halen is één ding, maar in conditie zijn is nog iets anders. Het is wel nog steeds mijn doel om het WK te rijden. Maar ik moet nog bekijken welke koersen ik als voorbereiding kan rijden."

"Zonder die valpartij had ik een hele goede kans om bij de selectie te behoren", weet de toekomstige ploegmaat van Greg Van Avermaet. "Wellicht had ik de Vuelta nog gereden als voorbereiding. Maar nu wordt het een heel andere voorbereiding. Het belangrijkste is dat mijn elleboog goed herstelt na die breuk. En uiteindelijk ben ik slechts vier dagen zonder fiets geweest."

Kansen voor ons land?

Heeft ons land een kans om op het zware parcours in Innsbruck een wereldkampioen af te leveren? "Wat was er mogelijk in Rio", blikt Pauwels terug op de Spelen van twee jaar geleden. Daar was volgens velen goud geen optie, maar Greg Van Avermaet werd toch olympisch kampioen. "Natuurlijk zijn de klimmers in het voordeel, want er moeten ongeveer 5.000 hoogtemeters overwonnen worden."

Ons land heeft toch enkele speerpunten met (eventueel) Dylan Teuns en Tim Wellens. "Ik denk dat we heel wat sterke renners hebben. Ook zonder topfavoriet te zijn. Het is geen aankomst zoals in de Tour, waar je op voorhand de top vijf al kan opschrijven en alleen nog de volgorde moet bepalen. Ik acht ons zeker niet kansloos in Innsbruck", besluit Pauwels. 

Reacties 0 reacties

Tags : Serge Pauwels

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.