Wielrennen

Italiaan Matteo Trentin legt veldrijders Mathieu van der Poel en Wout Van Aert over de knie op het EK in Glasgow

Italiaan Matteo Trentin legt veldrijders Mathieu van der Poel en Wout Van Aert over de knie op het EK in Glasgow

Matteo Trentin heeft de wegrit op het Europees kampioenschap in Glasgow gewonnen. In een sprint met vijf klopte hij veldrijders Mathieu van der Poel en Wout Van Aert. Brons voor België dus.

De hemelsluizen stonden open in Glasgow, het deerde zes renners niet om de in aanval te gaan. Daarbij geen bekende namen. In het peloton controleerden de Belgen, met dank aan Dries Van Gestel. De ontsnapping werd ingerekend en onze landgenoten maakten de koers hard. Op 50 kilometer werd de échte finale ingeleid.

Voor Meurisse ging het niet snel genoeg. Hij ging er op kousenvoeten vandoor en kreeg een mooie groep met heel wat mooie namen mee. Onder meer Van Aert, van der Poel, Trentin en Herrada sloten aan. De kopgroep kreeg een mooie voorsprong van ruim 2 minuten. Bij het ingaan van de slotronde was het duidelijk dat de winnaar vooraan zat. Met de snelle Trentin, ritwinnaar in Giro, Tour en Vuelta, was een late uitval niet ondenkbaar.

Toch een sprint

Maar ook Van Aert en van der Poel gokten op een sprint en wachtten dus af. Meurisse kwam nog terug uit de achtergrond en knapte nog wat werk op voor kopman Van Aert. In de sprint zelf trok Cimolai aan voor Trentin. Van der Poel en Van Aert probeerden wel, maar konden niet meer voorbij de Italiaan. Zilver voor van der Poel, brons voor Van Aert. Meurisse legde beslag op de 6e plek. 

Reacties 25 reacties

Gerelateerd nieuws