Kevin De Weert zag slechts één kopman meeglippen en is realistisch: "Je weet hoe de koers loopt, hé"

Kevin De Weert zag slechts één kopman meeglippen en is realistisch: "Je weet hoe de koers loopt, hé"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met het goud voor Victor Campenaerts in de tijdrit en brons voor Wout van Aert in de wegrit kan bondscoach Kevin De Weert weer terugblikken op een geslaagd kampioenschap. Hij betreurde wel dat er tijdens de wegrit niet meer Belgisch volk in de kopgroep zat, maar bleef tegelijkertijd realistisch.

"Ze hebben alles gedaan wat we hadden afgesproken", vertelde De Weert tevreden aan HNB. "Alleen op het moment dat de groep zich vormt achter Meurisse... Je weet hoe de koers loopt hé. In de ideale wereld had ook Greg Van Avermaet of Jasper Stuyven daar nog bij gezeten. We hadden twee man mee en één kopman. Dan kan je moeilijk Wout van Aert zijn benen laten stilhouden en de rest erachter laten rijden."

Trentin is geen onverwachte winnaar, maar werd ook niet meteen als topfavoriet naar voren geschoven. "Hij is niet aan zijn sterkste seizoen bezig. In Polen kwam hij een beetje boven water, maar Wout is ook niet traag. Als je een podium kunt rijden, moet je ervoor gaan."

INDRUKWEKKENDE MEURISSE

Eén van de uitblinkers in de koers was onze landgenoot Xandro Meurisse. "Hij heeft zeer sterk gereden. De manier waarop hij de finale opende, was indrukwekkend. Maar ook Dries Van Gestel en Dimi Claeys waren sterk. Ook de aanval van Jelle Wallays en Tosh Van der Sande zorgde voor het beoogde effect."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties