Mitchelton-Scott wijzigt selectie voor Vuelta en komt met straffe combinatie op de proppen

Mitchelton-Scott wijzigt selectie voor Vuelta en komt met straffe combinatie op de proppen

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Bij Mittchelton-Scott hadden ze een bepaald plan voor ogen om binnenkort in de Spaanse bergen voor vuurwerk te zorgen, maar stelt dat nu enigszins bij. Dat moet nog meer spektakel opleveren. Simon en Adam Yates zullen immers allebei aan de start van de Vuelta komen.

Bij Simon Yates was de Vuelta al langer met stip aangeduid. Dat lag bij Adam wel even anders. "We hebben na de Ronde van Frankrijk het idee besproken om Adam ook te laten koersen in Spanje", zegt sportdirecteur Julian Dean. "De Tour is voor Adam niet geworden waar we op hoopten. Het idee is om hen allebei weer ervaring te laten opdoen in een grote ronde."

De Australische wielerploeg zou graag de naam Yates eens bovenaan zien pronken aan het eind van zo'n grote ronde. "Het is de bedoeling om de zaken die we nog niet onder de knie hebben te verbeteren. Regelmaat brengen over de gehele drie weken behoort daar ook toe."

ADAM YATES IN DIENENDE ROL

Mitchelton start wel met Simon Yates als kopman. "Simon zal onze kopman zijn en Adam start in een ondersteunende rol. Uiteraard mikken we nog steeds op het podium in de Vuelta. Als we terugblikken op onze twee laatste grote ronden, hebben we nog wel wat werk voor de boeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties