Onze favorieten voor de BinckBank Tour: Hattrick voor Tim Wellens of wie legt er het vuur aan de schenen?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Onze favorieten voor de BinckBank Tour: Hattrick voor Tim Wellens of wie legt er het vuur aan de schenen?

Amper een dag na het EK in Glasgow is het opnieuw verzamelen geblazen voor heel wat renners. De BinckBank Tour is misschien wel de hoogst aangeschreven rittenkoers in België en Nederland.

Greg Van Avermaet en nog enkele EK-gangers zakten zondag na de wegrit in Glasgow met een chartervlucht af richting Nederland voor de start van de BinckBank Tour. Die stond de afgelopen jaren vooral bekend als de Eneco Tour. Met Tim Wellens (2x), Edvald Boasson Hagen (2x), Tony Martin, Niki Terpstra, Zdenek Stybar en vorig jaar nog Tom Dumoulin beschikt de wedstrijd over een indrukwekkende erelijst. 

Het rittenschema telt vier kansen voor de snelle mannen in het peloton, maar voor de klassementsmannen wordt het moeilijker om tijd te winnen. Dit jaar is er - misschien wel wat vreemd - geen Ardennenrit. Tot groot ongenoegen van onder meer Van Avermaet. Dinsdag staat er wel een 12,7 kilometer lange tijdrit in het Nederlandse Venray op het programma. Een ideale kans voor hardrijders (en Victor Campenaerts) om de leiderstrui te veroveren.

Maar de Gouden Kilometer zal net als de bonificatieseconden aan de streep een grote rol spelen om tijd te winnen op de concurrentie, al lijkt vooral in de afsluitende rit naar Geraardsbergen tijdswinst mogelijk. Door het ontbreken van een tijdrit zal het dus mogelijk een secondenspel worden, waardoor het lijstje van favorieten erg groot is. 

Tim Wellens beschikt over een uitstekende tijdrit en won de Eneco Tour al twee keer. Ook dit jaar is hij dus topfavoriet, al speelt het ontbreken van de Ardennenrit ongetwijfeld in zijn nadeel. De klassieke renners zijn in het voordeel en dus krijgen Niki Terpstra en Greg Van Avermaet ieder drie sterren toegewezen. Van Avermaet vond het geen parcours op zijn maat, maar het is altijd opletten met de BMC-renner.

Na een super voorjaar moet je ook altijd rekening houden met Niki Terpstra, een hardrijder pur sang die bovendien met Zdenek Stybar en Yves Lampaert nog twee troeven heeft binnen Quick-Step Floors. En nog andere uitblinkers van het voorjaar krijgen een favorietenrol toegedicht. Valgren won de Omloop en de Amstel en is een echte allrounder. Meedoen voor eindwinst moet zelfs tot de mogelijkheden behoren.

Mads Pedersen kan volgens sommigen de vreemde eend in de bijt in dit gezelschap zijn, maar de nog altijd amper 22-jarige Deen verraste met een tweede plek in 'Vlaanderens Mooiste'. In de Ronde van Denemarken bewees hij bovendien ook nog een aardig stukje te kunnen tijdrijden. 

Sunweb kan dan weer beroep doen op Soren Kragh Andersen, nu winnaar van vorig jaar Tom Dumoulin er niet bij is. Bij de Nederlanders is het vooral ook uitkijken naar Dylan van Baarle, die de troepen namens Team Sky aanvuurt. Tot slot krijgt ook Stefan Küng (BMC) nog een ster. De Zwitser is één van de pionnen van Van Avermaet in het voorjaar, maar kan mits een sterke tijdrit meedoen voor de prijzen.

En natuurlijk is ook Jasper Stuyven een man om naar uit te kijken na zijn podiumplek van vorig jaar. Al valt het af te wachten hoe hij de tijdrit verteert. Mits kleine verschillen kan hij door zijn sprinterskwaliteiten nog genoeg bonussen verzamelen. 

De topfavorieten van Wielerkrant.be voor de BinckBank Tour:

**** Tim Wellens
*** Niki Terpstra - Greg Van Avermaet
** Michael Valgren - Yves Lampaert - Mads Pedersen
* Zdenek Stybar - Soren Kragh Andersen - Dylan van Baarle - Stefan Küng

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties