Quick.Step doet er in de BinckBank weer zege bij, Kittel grijpt er net naast

Quick.Step doet er in de BinckBank weer zege bij, Kittel grijpt er net naast
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De openingsrit in de BinckBank Tour van Heerenveen naar Bolsward werd zoals verwacht beslecht in een massasprint. De betere sprinters uit de rittenkoers waren op de afspraak en het was Fabio Jakobsen die het best uit de verf kwam.

Zes renners zaten in de vlucht van de dag: De Bondt, Boaro, Sprengers, Peyskens, van den Berg en Reinders. Zij kregen meer dan drie minuten voorsprong en wapenden zich voor een risicovolle rit. De regen kwam immers met bakken uit de lucht gevallen en zorgde voor een nat wegdek.

De drie sprints in de Gouden Kilometer waren goed voor drie verschillende winnaars: Peyskens, De Bondt en Reinders wonnen er elk eentje. Zoals verwacht waren er in de finale toch een aantal valpartijen met Janse van Rensburg, Magnus Cort Nielsen en Rick Zabel als voornaamste slachtoffers.

MISSION IMPOSSIBLE VOOR VAN SCHIP

Op twaalf kilometer van de meet was het liedje van de vluchters uitgezongen. Jan Willem Van Schip, de renner van Roompot, plaatste wel nog een aanval. Hij kreeg wel meer dan tien seconden, maar stond voor een onmogelijke opgave.

JAKOBSEN RECHTTOE RECHTAAN NAAR DE ZEGE

In de massasprint kwam Ewan in zijn typische stijl aan de zijkant opzetten. In het midden van de weg reed Jakobsen voor Quick Step naar de overwinning. Zo troefde de jonge Nederlander onder andere Marcel Kittel af. Die kwam van achteruit nog dicht bij de zege. Groenewegen moest het stellen met de zesde plek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties