Van Avermaet wikt en weegt: "Moeilijk om juiste beslissing te nemen"

Van Avermaet wikt en weegt: "Moeilijk om juiste beslissing te nemen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet had bij zijn team erop aangedrongen dat hij het EK mocht rijden en had er een groot doel van gemaakt. Dan is het balen als je niet in de goede vlucht zit. Van Avermaet spaarde zich voor de laatste ronden, maar die deden er in zijn geval niet meer toe.

Achteraf was het dus de vraag of er een fout werd gemaakt. Van Avermaet kon enkel zeggen dat hij zich aan het plan had gehouden. "Ik was de man voor de laatste twee rondes. Toen van Aert ging, was het nog vijftig kilometer. Dat was vroeg, maar door omstandigheden wel de juiste vlucht. Het was moeilijk om de juiste beslissing te nemen", zegt onze landgenoot aan Het Nieuwsblad.

EIGEN KEUZE

Het was zeker geen kwestie van niet kunnen. "Ik zat niet ver toen Wout van Aert versnelde. Ik besloot om niet te reageren", geeft Van Avermaet aan dat het zijn eigen keuze was om niet mee te gaan. "Als ik daar reageer en alles komt samen, heb ik niets meer over voor de slotronde."

Hij had wel lovende woorden voor de man die België uiteindelijk brons bezorgde. "Je moet het zeker niet beschouwen als slechts brons. Wout van Aert bewijst nog maar eens wat voor een talent hij is. Niet alleen in het veld, maar ook op de weg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties