Coach van supertalent Remco Evenepoel doet aanpak uit de doeken én: "Als hij zo blijft evolueren, kan hij top 10 in een Grote Ronde ambiëren"

Redactie
| 12 reacties
Coach van supertalent Remco Evenepoel doet aanpak uit de doeken én: "Als hij zo blijft evolueren, kan hij top 10 in een Grote Ronde ambiëren"
Foto: © photonews

Over Remco Evenepoel is de laatste maanden al heel wat geschreven. De 18-jarige klimmer geldt als een supertalent en slaat de U23 over om volgend seizoen bij Quick-Step Floors aan de slag te gaan. Zijn coach Fred Vandervennet wil hem trainen als een uithoudingsatleet.

Vandervennet was vroeger geen onaardige marathonloper. "Ik hanteer geen Spartaanse aanpak, maar ik kijk naar wat Remco aankan en daarnaast probeer ik te vergelijken met andere sporten", zegt Vandervennet bij Sporza. "Eigenlijk train ik hem zoals voor een uithoudingssport op hoog niveau. Ik denk dan niet alleen aan zwemmen of atletiek, maar ook aan langlaufen of biatlon.'

"Remco krijgt 2 trainingen per dag. In de voormiddag is het meestal een uur losrijden en in de namiddag een duurtraining. Ik ga met Remco met de juiste visie aan de slag. Hoe meer talent, hoe meer je kunt trainen, want hoe makkelijker je recupereert en hoe meer je aankunt."

'7x zijn lichaamgewicht trappen'

"Remco doet veel meer dan beroepsrenners, al haalt hij op training uiteraard niet de kilometers van een prof. Hij trapt al wel 420 watt: 7 keer zijn lichaamsgewicht. Elke beklimming gaat hij naar die hoge waardes. Andere jongens kunnen dat niet, vandaar die grote tijdsverschillen aan de finish."

Blijft natuurlijk de vraag: wat mogen we binnen enkele jaren in Grote Rondes verwachten? "Of hij de Tour kan winnen? Als Remco zo blijft evolueren, kan hij de top 10 in een Grote Ronde ambiëren. Maar veel hangt ook af van geluk en de concurrentie. Want in een ander land kan een renner opstaan die dezelfde waarden kan trappen..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties