Mathieu van der Poel: "Mij nu al met Sagan te vergelijken is wat kort door de bocht"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 25 reacties
Mathieu van der Poel: "Mij nu al met Sagan te vergelijken is wat kort door de bocht"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het zijn twee fenomenen, al focust de ene zich voorlopig helemaal op de weg, terwijl de andere meer zijn zin doet. Mathieu van der Poel wordt al eens vergeleken met Peter Sagan, maar dat vindt de Nederlander nog wat voorbarig.

Net als van der Poel is Sagan een uithangbord voor de wielersport. "Peter Sagan is enorm belangrijk voor de sport", aldus Mathieu van der Poel in Helden. "Ook buiten het wielrennen is hij heel populair. Hij was de eerste wielrenner die meer dan een miljoen volgers op Instagram had, heb ik gelezen. Ik heb nog nooit tegen hem gekoerst, maar als je kijkt naar wat hij de afgelopen jaren heeft gedaan, is dat indrukwekkend."

De Nederlandse kampioen veldrijden, MTB en op de weg wordt wel eens de nieuwe Sagan genoemd. "Er wordt weleens geroepen dat ik de nieuwe Peter Sagan zou zijn. Mooi om te horen, natuurlijk. Maar om mij nu al met Sagan te vergelijken is wat kort door de bocht. Ik hoop dat ik dat ooit kan waarmaken, dat ik in de toekomst op de weg internationaal ook zulke mooie prestaties neer weet te zetten."

"Het kan goed dat hij niet weet wie ik ben"

"Hij heeft net als ik dat speelse. En hij is heel technisch, heel behendig op de ets. Dat ben ik ook wel. Hij doet vaak even een wheelie, een beetje spelen om wat lol te maken. Ik zie hem totaal niet als een showmannetje. Hij doet dat soort dingen om plezier te maken. Net als ik."

Maar enkele maanden geleden had Sagan nochtans geen idee wie die Mathieu van der Poel was. Al is de Slovaak altijd in voor een grapje. "Ik las dat Laurens ten Dam hem vroeg of hij Mathieu van der Poel kende. Hij reageerde in de trant van: ‘Swimming pool?’ Hij dacht dat het over een zwembad ging. Grappig. Ik heb hem nooit ontmoet, dus het kan goed dat hij niet weet wie ik ben", aldus van der Poel. Het zou ons eerlijk gezegd straf lijken... 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties