OFFICIEEL: Greg Van Avermaet zijn nieuwe ploeg krijgt nog wat meer vorm met renner van team Axel Merckx

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
OFFICIEEL: Greg Van Avermaet zijn nieuwe ploeg krijgt nog wat meer vorm met renner van team Axel Merckx
Foto: © SC

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het huiswerk van de nieuwe formatie van Greg Van Avermaet is helemaal nog niet af. Met Guillaume Van Keirsbulck en Serge Pauwels werden al twee Belgen in huis gehaald, maar Jim Ochowicz verwelkomde ook nog een Amerikaan.

De 22-jarige Will Barta maakt de overstap van Hagens Berman Axeon. Het Amerikaanse talent is dan ook blij met deze kans bij de profs. "Ik ben altijd een grote fan van BMC geweest", zegt hij in een eerste reactie. "Ik begon met wielrennen toen Cadel Evans in 2011 de Tour won. De manier waarop de ploeg toen vocht, was echt cool. Het is een droom om bij deze ploeg te mogen rijden."

Barta werd bij de beloften al eens 4e in Luik-Bastenaken-Luik. "De Ardennenklassiekers zijn de wedstrijden waar ik het meest naar uitkijk", aldus de renner die dit seizoen uitkomt voor de ploeg van Axel Merckx. "De laatste jaren heb ik hard gewerkt en ben ik een betere klimmer geworden. Ik hoop mij dus ook te meten in rittenkoersen."

"De kans om bij te leren van een kampioen zoals Greg Van Avermaet en andere ervaren renners in de ploeg is echt geweldig. Ik kan niet meer wachten", besluit Barta. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties