Ploegmaat van Greg Van Avermaet verrast Victor Campenaerts met kanontijd(rit) in BinckBank Tour

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Ploegmaat van Greg Van Avermaet verrast Victor Campenaerts met kanontijd(rit) in BinckBank Tour
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De korte tijdrit in de BinckBank Tour is gewonnen door de Zwitserse hardrijder Stefan Küng (BMC). De ploegmaat van Greg Van Avermaet ging ruim onder de tijd van Europees kampioen Victor Campenaerts, die even in de hotseat zat.

De renners kregen vandaag een tijdrit van 12,7 kilometer voorgeschoteld in het Nederlandse Venray. Een prima mogelijkheid voor de klassementsmannen om al een goede positie te verwerven met het oog op eindwinst. En natuurlijk had Victor Campenaerts zijn zinnen gezet op deze tijdrit na zijn Europese titel van 6 dagen geleden in het Schotse Glasgow. 

Michael Matthews had wat goed te maken na zijn ziekte en opgave in de Tour. De snelle man van Team Sunweb mocht een tijdlang plaatsnemen in de hot seat, maar toen ging zijn ploegmaat en Deen Soren Kragh Andersen nipt onder die tijd. 

Campenaerts in de hot seat

Dan was het wachten op de tijd van de Europese kampioen. Net als in Glasgow was het een miniem verschil, maar Campenaerts ging wel onder de tijd van Kragh Andersen. De Lotto Soudal-hardrijder besefte dat hij een serieuze optie op de overwinning had genomen, dat werd al snel duidelijk door zijn handje dat in de lucht ging. 

Maar ene Stefan Küng was ondertussen aan een dijk van een tijdrit bezig. Hij ging liefst 14" onder de tijd van Campenaerts, die het uiteindelijk met een tweede plek moest doen. Met Yves Lampaert (10e) stond er nog één landgenoot in de top 10. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties