Belgisch toptalent van Lotto Soudal zal de Vuelta niet uitrijden, Tiesj Benoot zonder klassementsambities naar Spanje

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Belgisch toptalent van Lotto Soudal zal de Vuelta niet uitrijden, Tiesj Benoot zonder klassementsambities naar Spanje

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vorig jaar kende Lotto Soudal een erg succesvolle Ronde van Spanje met liefst vier ritzeges. Dit jaar wil de ploeg met liefst 7 Belgen dat kunststukje wat graag herhalen. Sportdirecteur Mario Aerts licht de keuze van de selectie toe.

Vorig jaar zegevierden Thomas De Gendt, Sander Armée en Tomasz Marczynski (2x) namens Lotto Soudal. "Sander Armée won vorig jaar niet enkel een rit, maar eindigde ook op een knappe negentiende plaats in het algemeen klassement", zegt Aerts. "Ook dit jaar hopen we met Sander op een plek bij de beste twintig, maar mikken we in de eerste plaats op ritwinst."

Benoot wil graag dan weer graag laten zien na zijn desillusie in de Tour. "Tiesj Benoot rijdt zijn eerste Vuelta. Na zijn val in de Tour de France moest hij die ronde vroegtijdig verlaten en heeft hij zich voorbereid op de wedstrijden nadien. Hij start zonder klassementsambities en het is nog even afwachten hoe zijn vormpeil is. Er zijn verschillende etappes waarin hij mogelijks een rol kan spelen en de rit kan kleuren."

"Uiteraard is een ritzege voor Thomas ook dit jaar een doel"

"Het zou mooi zijn als we met hem ook een rit kunnen winnen, maar veel hangt natuurlijk af van het wedstrijdverloop", aldus de ploegleider, die ook wat van Thomas De Gendt verwacht. "Thomas rijdt vlot een berg over, dus ook in deze Vuelta zijn er verschillende ritten waarin hij zijn kans kan gaan. Vorig jaar bewees hij zijn klimmersbenen nog maar eens door de negentiende etappe te winnen. Uiteraard is een ritzege voor Thomas ook dit jaar een doel."

Supertalent Bjorg Lambrecht is toe aan zijn vuurdoop. "Voor Bjorg Lambrecht is het zijn eerste Grote Ronde. Hij is nog jong en heeft al een sterk seizoen achter de rug. Deze periode zijn er niet veel wedstrijden voor renners als Bjorg en met oog op het WK is de Vuelta ideaal voor hem. Hij rijdt de ronde normaal niet uit en zal tien tot veertien ritten aan de start staan en proberen goede resultaten te leveren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties