Innsbruck is nog ver weg, maar toch hebben de Australiërs hun WK-huiswerk al af (al laten ze één verrassende naam thuis)

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Innsbruck is nog ver weg, maar toch hebben de Australiërs hun WK-huiswerk al af (al laten ze één verrassende naam thuis)
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Met eerst nog onder meer de Vuelta en de Canadese klassiekers is het wereldkampioenschap op de weg nog ver weg. Toch hebben de Australiërs nu al hun selectie voor het WK rond.

Australië heeft vandaag hun selectie vrijgegeven voor het WK van eind volgende maand in het Oostenrijkse Innsbruck. Opvallend is dat er geen plaats is voor Michael Matthews (Team Sunweb). Vorig jaar pakte de snelle Matthews nog brons in het Noorse Bergen.

Het speerpunt bij de Australiërs lijkt Richie Porte te worden, die voor het tweede jaar op rij zijn klassementsambities in de Tour moest staken door een valpartij. Porte krijgt onder meer revelatie Jack Haig (Mitchelton-Scott) en zijn huidige ploegmaat bij BMC Rohan Dennis mee naar Oostenrijk. 

De selectie van Australië voor het WK in Innsbruck: Simon Clarke (EF-Drapac), Rohan Dennis (BMC), Jack Haig (Mitchelton-Scott), Chris Hamilton (Team Sunweb), Damien Howson (Mitchelton-Scott), Richie Porte (BMC), Robert Power (Mitchelton-Scott) en Rory Sutherland (Team Movistar)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties