Remco Evenepoel over 'geruchten': "Ik hoor het gefluister over doping ook, maar ik rijd puur natuur"

Redactie
| 22 reacties
Remco Evenepoel over 'geruchten': "Ik hoor het gefluister over doping ook, maar ik rijd puur natuur"
Foto: © SC

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Remco Evenepoel rijdt bij de junioren alles in de vernieling. In de Ronde van Condroz dubbelde hij zo goed als het hele peloton. En dan zijn er al eens geruchten over verboden middelen, al bijt de 18-jarige Vlaams-Brabander van zich af.

Evenepoel weet dat het niet fijn is voor de concurrentie. "Wat ik zou voelen als ik gedubbeld zou worden? Vernedering. Ik zou niet meer gemotiveerd zijn om met zo’n jongen samen aan de start te staan", zegt hij in Humo. "Ik begrijp dat veel renners blij zijn dat ik bijna weg ben. Pas op, ik heb veel vrienden in het peloton, maar ze weten hoe sterk ik ben. Voor die andere jongens is er niets aan te doen."

30 keer gecontroleerd

"Ik hoor het gefluister over doping ook, maar ik rijd puur natuur. Ik ben dit jaar al 30 keer gecontroleerd, en ik was nooit positief. Op het Belgisch kampioenschap hebben ze zelfs gecheckt of ik geen motortje in mijn fiets had verstopt, voor én na de koers. En of ik niet met een te grote versnelling reed. Ze zoeken voortdurend uit of alles wel normaal is. Ik kan ze geruststellen: alles is normaal", aldus Evenepoel.

Evenepoel lijkt de nieuwe klassementsrenner van de Belgen te worden. "In mijn stoutste dromen win ik de drie grote rondes. Dat zal niet eenvoudig zijn, maar dromen is niet verboden", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties