Stefan Küng draait de rollen om met Victor Campenaerts: "Niet verrast, maar in Glasgow leek ik wel aan een trainingsritje bezig"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Stefan Küng draait de rollen om met Victor Campenaerts: "Niet verrast, maar in Glasgow leek ik wel aan een trainingsritje bezig"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De tijdrit in de BinckBank Tour ging naar Stefan Küng, een Zwitserse ploegmaat van Greg Van Avermaet bij BMC. Zo spoelde hij de ontgoocheling van het afgelopen EK in Glasgow door.

In Glasgow liep het niet goed bij Küng, in het Nederlandse Venray wel. "Vanaf de eerste meter liep het goed", aldus Küng. "Ik had een erg goede strategie in mijn hoofd. Het was bovendien een groot verschil in gevoel met het EK in Glasgow, waar Campenaerts won. Daar had ik de indruk dat ik aan een trainingsritje bezig was. Ik kon toen niet beter. Ik wilde hier beter doen en ik ben blij dat het gelukt is."

Küng won met een verschil van liefst 14 seconden op het 12,7 kilometer lange parcours. "Toen ik het verschil hoorde, was ik blij. Ik kon echt niet sneller en had zeker niet het gevoel dat ik op sommige stukken tijd had verloren. Ik ben niet verrast, maar het is leuk om met zo'n groot verschil te winnen. Op zo'n korte tijdrit is 14 seconden echt wel veel."

Leiderstrui

En natuurlijk doet de Zwitser ook een goede zaak in het klassement. "Er zijn voor een type renner als ik veel kansen in het algemene klassement in rittenkoersen als deze. Er zullen zeker nog harde dagen zijn in Limburg en in Geraardsbergen, maar ik hoop deze leiderstrui zo lang mogelijk te verdedigen", besluit Küng. 
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties