Armstrong wil Ullrich écht helpen en haalt uit naar grote wielerorganisaties: "Zie tot waar het Ullrich geleid heeft"

Redactie
| 14 reacties
Armstrong wil Ullrich écht helpen en haalt uit naar grote wielerorganisaties: "Zie tot waar het Ullrich geleid heeft"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ook bij Lance Armstrong doet het pijn als hij hoort hoe het met zijn goede vriend Jan Ullrich gaat. Armstrong stelde al voor om naar Europa te vliegen om de Duitser te helpen. En de voormalige dopingzondaar meent ook wat hij zegt.

"Ik hou van Jan Ullrich en zal alles in mijn macht doen om hem te helpen", vertelt Armstrong. "Hij was en is nog steeds een belangrijk iemand in mijn leven. Als atleet was hij een beest, hij motiveerde me zoals geen enkele andere rivaal dat kon doen. Eerlijk gezegd: hij was de enige die me schrik inboezemde."

Marco Pantani liet in 2004 het leven na een zware verslaving aan cocaïne en anti-depressiva. Vreest hij voor een zelfde scenario? "We hebben allemaal de film al gezien en we weten hoe die eindigde." Al is Armstrong vooral niet te spreken over de grote wielerorganisatie zoals ASO.

'Levens van sporthelden'

"Wanneer Italië Ivan Basso adoreert en Pantani bezoedelt, dan hebben ze nu wat ze willen. Hetzelfde met Erik Zabel of Rolf Aldag versus Jan Ullrich in Duitsland. Zie tot waar het Ulrich geleid heeft. En ik veronderstel dat je hetzelfde kan zeggen over Hincapie versus mezelf. Ik dank God dat ik altijd omringd ben geweest door fantastische vrienden en familie."

"De ‘politiekers’ die organisaties als ASO, IOC, UCI, WADA, USADA leiden, zij denken niet aan de betrokkenen. Zij denken louter aan hun eigen PR-campagne. Maar op het einde van de dag praten we wel over de levens van sporthelden. De belangen zijn groot. Onze sport heeft kwetsbare mannen een geweldige slechte service geboden. En in dat proces de sport verschrikkelijk veel schade aangebracht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties