Magnus Cort Nielsen maakt 'foutje' van donderdag goed: "Ik moest eigenlijk lead-out zijn"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Magnus Cort Nielsen maakt 'foutje' van donderdag goed: "Ik moest eigenlijk lead-out zijn"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De sprinters kregen in principe al drie kansen in deze BinckBank Tour, maar toch is Fabio Jakobsen de enige sprinter die al mocht zegevieren. Hoewel de snelle Magnus Cort Nielsen vandaag ook mocht vieren, weliswaar na een ontsnapping.

De Astana-renner klopte zijn metgezellen in een sprint. "Ik geloofde er niet in", vertelde Cort Nielsen in het flashinterview bij Sporza. "Maar als je niet probeert, dan kan je niet winnen. Fantastisch om opnieuw uit de greep van het peloton te blijven. Het gebeurde twee dagen geleden ook al. We hadden onze krachten goed gespaard en in het slot hebben we alles gegeven."

"Wanneer ik begon te geloven in een ritzege? Toen we in de lokale rondjes kwamen en het peloton niet veel van voorsprong kon afdoen, dacht ik dat het wel goed zou komen. Zeker met die drie sterke renners bij mij."

Primeur

Meedoen voor het eindklassement zit er niet meer in voor Cort Nielsen door zijn ruime acherstand op leider Mohoric. "Ik fietste donderdag achteraan en ik moest eigenlijk lead-out zijn voor Minali. Het is geweldig om hier te winnen. Ik denk dat dit de eerste keer is dat ik zegevier na een ontsnapping", lachte hij nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties