Niki Terpstra legt uit waarom hij na 8 seizoenen toch besloot Quick-Step Floors te verlaten

Redactie
| 7 reacties
Niki Terpstra legt uit waarom hij na 8 seizoenen toch besloot Quick-Step Floors te verlaten
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De transfer van Niki Terpstra van Quick-Step Floors naar Direct Energie was toch wel verrassend te noemen. Na 8 seizoenen bij Patrick Lefevere kiest de Nederlander dus voor nieuwe lucht én een (financieel) erg lucratief aanbod.

Lefevere had het geld niet om Terpstra langer aan de ploeg te binden. Bij Direct Energie kreeg de Nederlander een geweldig aanbod. "Natuurlijk speelt geld een rol", windt hij er geen doekjes om in Het Nieuwsblad. "Ik heb na de Tour een aanbod gekregen dat ik niet kon afslaan."

"Je wilt op je 34ste je prestaties verzilveren, maar dat is bij mij nooit bepalend geweest. Direct Énergie is een mooie uitdaging. Het was zo gedreven om mij te hebben dat ik er ook zin in kreeg. Mijn sportieve ambities veranderen niet."

Direct Energie is natuurlijk geen WorldTour-ploeg en blonk tot dusver nog niet uit in de klassiekers. "Zij zochten iemand met wie ze in de klassiekers kunnen strijden voor de zeges. Met Petit en Gaudin rijden er wel al mannen die goed zijn in de klassiekers", aldus Terpstra. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties