Peloton verkijkt en vergist zich opnieuw, snelle Deen viert feest in BinckBank Tour

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Peloton verkijkt en vergist zich opnieuw, snelle Deen viert feest in BinckBank Tour
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De vijfde rit in de BinckBank Tour is gewonnen door Magnus Cort Nielsen (Astana). De snelle Deen klopte zijn twee metgezellen in een sprint. Het peloton verkeek zich dus voor de tweede keer op de vlucht van de dag.

De sprintersploegen hadden zich al eens verkeken in deze BinckBank Tour en dus geloofden vier renners er vandaag opnieuw in. Neoprof Julius van den Berg (EF-Drapac) kreeg het gezelschap van onze jonge landgenoot Jonas Rickaert (Sport Vlaanderen-Baloise), Alexis Gougeard (AG2R-La Mondiale) en de snelle Magnus Cort Nielsen (Astana), die toch al een aardig palmares bij elkaar heeft gereden. 

Het peloton kwam nog voor de echte finale dichter en dichter bij het viertal, maar door een massale valpartij ging de voorsprong bijna opnieuw richting 3 minuten. De vluchters zagen hun kans gaaf en met nog 10 kilometer te gaan was de bonus nog steeds 2 minuten. 

Pechvogel Rickaert

De winnaar zat dus vooraan en met Rickaert had ons land een kanshebber op een tweede ritzege op rij. Maar dan liep het fout voor de jonge renner die na dit seizoen naar Cofidis verhuist. Hij reed lek op enkele kilometer van de streep en reed vervolgens ook nog eens tegen de achterkant van zijn ploegwagen aan. Weg winstkansen.

Cort Nielsen de snelste

Er werd dan maar met drie gesprint. Cort Nielsen was dé kanshebber op ritwinst, de Nederlander en Fransman lieten de Deen dus het kopwerk doen in de slotkilometer. Maar het deerde niet. In de sprint was er niks te doen aan de Astana-Deen, die opnieuw een knappe zege op zijn palmares heeft. Van den Berg werd 2e, Gougeard 3e. Rickaert kwam als nummer 4 nog net voor het sprintende peloton aan. 

Matej Mohoric (Bahrain Merida) blijft de leider in het algeneme klassement. Hij telt 3" voorsprong op Sean De Bie (Veranda's Willems-Crelan) en 22" op Stefan Küng (BMC). 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties