Ritzege in BinckBank Tour doet éxtra veel deugd: "Ik begon gefrustreerd rond te rijden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Ritzege in BinckBank Tour doet éxtra veel deugd: "Ik begon gefrustreerd rond te rijden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Belgische ritzege in de BinckBank Tour kwam er donderdag dan toch. Met dank aan Jasper Stuyven, die voor het eerst in een jaar tijd nog eens het zegegebaar mocht maken.

Zijn laatste zege dateerde van 13 augustus 2017, toen hij ook in de BinckBank Tour mocht zegevieren. "Ik koers om te winnen, dus ik ben hier superblij mee", citeert HLN de Leuvenaar. "Ik moet toegeven dat ik echt gefrustreerd begon rond te rijden de laatste weken. Daarom doet dit heel veel deugd. Eindelijk."

Stuyven is helemaal niet aan een slecht seizoen bezig. Verre van zelfs. In de Vlaamse klassiekers was hij de meest regelmatige renner door telkens top 10 te rijden. "Daar ben ik trots op. Maar het is niet winnen... Het is leuker als het effectief lukt."

"Niet weer, hé"

"Ik had enorm veel schrik dat ze me op de meet nog gingen kloppen. Het is me al vaak overkomen dat ze me in de laatste kilometer nog terugpakken. 'Niet weer, hé', dacht ik nu. Gelukkig zag ik op mijn teller dat ik bijna 58 kilometer per uur reed, dus ik wist dat het heel moeilijk zou zijn voor de rest als ik niet verzwakte", aldus de renner van Trek-Segafredo. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties