Corendon-Circus boven in Arctic Race of Norway! Mathieu van der Poel moet alleen ploegmaat voor zich dulden

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 9 reacties
Corendon-Circus boven in Arctic Race of Norway! Mathieu van der Poel moet alleen ploegmaat voor zich dulden
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De derde rit in de Arctic Race of Norway is gewonnen door Adam Toupalik. De veldrijder van Corendon-Circus bleef een sprintende groep en zijn ploegmaat Mathieu van der Poel voor.

De openingsrit had al een ritzege opgeleverd voor veldritteam Corendon-Circus, maar ook in de derde rit heeft de ploeg van de broertjes Roodhooft raak geschoten. De vlucht van de dag bestond uit 9 renners, met daarbij onder meer latere winnaar Adam Toupalis, Connor Swift, Johan Le Bon en Robin Carpenter. 

Maar toen het peloton er de pees had opgelegd, slonk de voorsprong van de koplopers. Binnen de 20 kilometer hadden ze nog amper een minuut over op het peloton. Het signaal voor Toupalik, Le Bon en Carpenter om te demarreren. De samenwerking bij het drietal zat goed, al naderde het peloton nog steeds. 

Van der Poel nét te laat

In de slotkilometer liet Toupalik Carpenter achter zich en ging hij op zoek naar de overwinning. De jonge Tsjech had nog net genoeg voorsprong op het sprintende peloton, waar Mathieu van der Poel net te laat kwam voor de zege, maar wél zijn ploegmaat zag winnen. De Rus Sergei Chernetski (Astana) blijft leider met nog één etappe voor de boeg. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties