Een tweedstrijd tussen Lotto Soudal en Quick-Step Floors in Hamburg?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Een tweedstrijd tussen Lotto Soudal en Quick-Step Floors in Hamburg?
Foto: © photonews

De EuroEyes Cyclassics in Hamburg is één van de weinige klassiekers waar de sprinters een kans hebben op een triomf. En dus zijn de snelle jongen zondag in het voordeel. Onze favorieten op papier.

De laatste 10 jaar mocht er altijd een sprinter zegevieren in Hamburg, en zeker niet de minste namen. In deze editie staan er ook heel wat ex-winnaars aan de start in het noorden van Duitsland. De kans dat we opnieuw een sprint krijgen in de straten van Hamburg is bijzonder groot en dus bestaat ons favorietenlijstje enkel en alleen uit sprinters. 

Elia Viviani is momenteel de zegekoning van dit seizoen, met 14 stuks, waarvan 4 in de Giro d'Italia. Ook zondag is hij dus een grote kanshebber op winst, zeker gezien het feit dat hij vorig jaar nog won in Hamburg, weliswaar in de kleuren van Team Sky. Maar de concurrentie is natuurlijk bijzonder groot. 

André Greipel en Alexander Kristoff wonnen ook al eens in Hamburg en hebben zeker een voordeel in een langere of zwaardere klassieker. Arnaud Démare won dan weer bij zijn eerste deelname in 2012, thuisrijder John Degenkolb lijkt opnieuw de oude te zijn na zijn ritzege in de afgelopen Tour. 

Bij BORA-hansgrohe staan Peter Sagan en de jonge Pascal Ackermann op de startlijst. Sagan gaf er op het EK in Glasgow nog de brui aan, dus het lijkt dat de Duitse formatie vol op de jonge Ackermann zal mikken. Ackermann maakte dit seizoen al indruk met ritzeges in Polen, Romandië en de Dauphiné. Voor Sagan wordt het wellicht wedstrijdritme opdoen met het oog op de komende Vuelta. Of doet hij toch mee voor winst?

Mark Cavendish maakt dan weer zijn comeback, nadat hij na door doktersadvies voor het EK had gepast. Matteo Trentin is dan weer tuk om een eerste keer zijn Europese kampioenentrui te laten zien, al lijkt hij meer kans te maken in een uitgedund peloton of na een ware slijtageslag.

Sunweb rekent dan weer op de jonge Duitser Phil Bauhaus, terwijl Sonny Colbrellin in een klassieker altijd iemand is om rekening mee te houden. 

Onze favorieten voor de Hamburg Cyclassics:

**** Elia Viviani 
*** André Greipel - Alexander Kristoff
** Arnaud Démare - Pascal Ackermann - John Degenkolb
* Mark Cavendish - Matteo Trentin - Sonny Colbrelli - Phil Bauhaus 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties