OFFICIEEL: Jonge Belg blijft Van Avermaet trouw: "Kan me niet inbeelden om voor een andere leider te rijden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
OFFICIEEL: Jonge Belg blijft Van Avermaet trouw: "Kan me niet inbeelden om voor een andere leider te rijden"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de nieuwe ploeg van Greg Van Avermaet zullen toch nog heel wat Belgen te zien zijn. Na de komst van Serge Pauwels en Guillaume Van Keirsbulck, zal ook de jonge Nathan Van Hooydonck voor de opvolger van BMC en CCC uitkomen.

Van Hooydonck stroomde vorig jaar door van het BMC Development Team naar de hoofdmacht van BMC. En ook volgend seizoen blijft hij dus ploegmaat van Greg Van Avermaet. "In deze fase van mijn carrière kan ik het best een leider zo goed mogelijk helpen", reageert het neefje van ex-prof Edwig Van Hooydonck.

Trouw aan Van Avermaet

Van Avermaet is dus een belangrijke reden waarom Van Hooydonck blijft. "Als een klassieke renner kan ik heel wat met Greg Van Avermaet koersen. Ik kom heel goed overeen met Greg en ik voel mij erg loyaal tegenover hem. Ik kan me dus niet inbeelden om voor iemand anders als Greg te rijden. Dat is dan ook de belangrijkste reden waarom ik bij de ploeg wilde blijven."

"Ik voelde me altijd geapprecieerd door de ploeg en dat is erg belangrijk voor mij. Ik heb een goede relatie met mijn coach Marco Pinotti en de ploeg is erg professioneel. Hier kan ik mij het best ontwikkelen als renner. Ik wil dit seizoen goed eindigen en in 2019 de leiders van deze ploeg steunen wanneer ze me nodig hebben. En als ik de kans krijg om zelf een mooi resultaat neer te zetten, dan zal ik die kans grijpen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties